Η Βιοτεχνία Κωνσταντίνος Γκάγκαρης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα μέσα της δεκαετίας του '60, επί της οδού Ελευθερίας 18 στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στην κατασκευή σμυριδοτροχών κοπής και λείανσης μετάλλων και μαρμάρου με το λογότυπο CORINDON.

Ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Γκάγκαρης, με τα ιδιαίτερα δυναμικά στοιχεία που διαθέτει, δίνει μέγιστη σημασία στην έρευνα και εξέλιξη, και κατορθώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γίνει ένα από τα πρώτα ονόματα στην κατασκευή δίσκων κοπής και λείανσης στην Ελλάδα.
Οι δίσκοι με το λογότυπο CORINDON είναι πλέον από τους πιο καταξιομένους στο χώρο.

Τη δεκαετία του '80, η εταιρία μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο 6ο χλμ. Οδού Λαγκαδά στην περιοχή ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και εκσυγχρονίζεται πλήρως με ιταλικές πρέσσες των οίκων MATERNINI και PASQUALINO, με μίξερ χωρητικότητας 500 Kg για την ανάδευση πρώτων υλών, με αυτόματο ηλεκτρονικό φούρνο ψησίματος των δίσκων, καθώς επίσης και πληθώρα καλουπιών με σκοπό την δυνατότητα κατασκευής δίσκων σε οποιαδήποτε διάσταση (Φ 100 - Φ 400).
Ταυτόχρονα με την πλήρη κάλυψη του ελλαδικού χώρου, εξάγει και σε άλλες χώρες όπως Τουρκία, Βουλγαρία, Αφρική κλπ.

Τη δεκαετία του 2000 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο γιός του Δημήτρης Γκάγκαρης


Διαθέτοντας όλη την γνώση και εμπειρία στην κατασκευή των δίσκων,και κατόπιν έρευνας και συνεχών δοκιμών ελέγχου και ποιότητας, αναπτύσσει συνεργασία με οίκους του εξωτερικού.
Εισάγει προϊόντα δίσκων κοπής και λείανσης, με ποιότητα υλικών και προδιαγραφές εφάμιλλες με κορυφαία BRAND NAMES του χώρου, σε συνδυασμό με τη μέγιστη δυνατή σχέση απόδοσης - τιμής.

Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται και στην εισαγωγή εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στις σιδηρές κατασκευές όπως μεντεσέδες, ράουλα κλπ.